Barion Pixel
Hívjon - írjon, kérdezzen bátran! Segítünk!!! 📞+3670/882-4048 📧 info@tuzfiaibolt.hu

Locsolótömlő, kerti tömlő, slag

Kerti tömlők

A szilárd és tartós kerti tömlő minden kertben és gyümölcsösben feltétlenül szükséges elem, amely lehetővé teszi a növények hatékony öntözését és táplálását. Mit kell figyelembe venni ezeknek a kiegészítőknek a kiválasztásakor? Mindenekelőtt a tömlő hosszát. Előtte érdemes lemérni a vízvételi pont távolságát kertünk legtávolabbi sarkától. Egy másik szempont az anyag, amelyből a tömlő készül. Egyáltalán nem érdemes spórolni az ilyen típusú berendezéseken, és jó minőségű műanyagból készült tömlőkre fogadni. Ekkor nagy rugalmasságra és mindenféle külső tényezővel szembeni ellenállásra számíthatunk. Érdemes megjegyezni az átmérőjét is, mert mérete közvetlenül befolyásolja a keletkező nyomást.

Többrétegű tömlő – csavarodásmentes tömlő

A többrétegű kerti tömlő a legjobb minőségű termék ebből a típusból. Elsősorban hosszú élettartamával és magas vízellátási nyomással, intenzív használattal és különféle külső tényezőkkel (pl. napsugárzás) szembeni ellenálló képességével tűnik ki. Az ilyen típusú kerti tömlők nem csavarodnak, és rendkívül rugalmasak, ami minden alkalommal jelentősen javítja használatuk kényelmét.
Üzletünk kínálatában minőségi kerti tömlők találhatók minden szükséges jóváhagyással és tanúsítvánnyal. Ezek olyan termékek, amelyeket különleges gondossággal és csak válogatott anyagok felhasználásával készítettek, ami közvetlenül a tartósságban, szilárdságban, rugalmasságban és csavarásállóságban nyilvánul meg. Különféle hosszúságú, átmérőjű és rétegszámú tömlőink vannak. A választott modelltől függően kiválaszthatja a megfelelő tömlővéget, gyorscsatlakozót, vagy választhat állítható kézi szórófejet, telepíthető talpas-, leszúrható-, állványos szórófejet.

Izzadó tömlő, csepegtető tömlő

Az izzadó tömlő -t úgy tervezték, hogy teljes hosszában szivárogtassa a vízet, a folyamatos nedvességben tartva a gyepet, növényeket. A csepegtető tömlő bizonyos távolságonként gyárilag beépített lyukakkal van ellátva, így nyomás alatt ezeken keresztül engedi át a vízet, mondhatjuk, csepegteti.

Szabványok és csatlakozók

A kerti tömlők a vízvételi helyhez (csaphoz, szivattyúhoz) külső -, vagy belső menetes tömlővéggel, csapcsatlakozóval csatlakoztatható, de használhatunk bilincses rendszert is. A tömlők belső átmérője határozza meg, hogy milyen csatlakozót kell használnunk. A locsolótömlők átmérőjét col-ban határozzuk meg, így beszélhetünk fél colos (1/2"), háromnegyed colos (3/4"), egy colos (1"), ötnegyed colos (5/4"), stb. tömlőkről. A col, vagy coll mm-re történő átszámításáról ide kattintva olvashat bővebben.
A menetek (metrikus menet) táblázatos megjelenítése itt található.

Bilincses rendszer

Sokan részesítik előnyben (a gyorscsatlakozós rendszer helyett) a bilinccsel történő tömlőrögzítést. Ebben a rendszerben is kitalálták már a menetesen bonthatóságot. A tömlővég hollanderrel készül (tömítéssel ellátva), mellyel egy menetes véggel csatlakozhatunk, így két, vagy akár több tömlőt is összeköthetünk. Ehhez a rendszerhez is készülnek különböző kézi szórófejek, vagy leszúrható szórófejek.

Gyorscsatlakozó

Egy-két évtizede jelentek meg az úgynevezett gyorscsatlakozós rendszerek, melyek lehetővé teszik a tömlő és a szórófej gyors összekötését és a szórófejek gyors cseréjét mindenféle segédeszköz nélkül.

Tömlő tartó

Amennyiben csak ritkán használjuk a slagot, mindenképp gondolnunk kell annak tárolásáról is. Erre több lehetőség adódik, léteznek egyszerű fali tömlőtartók, amin "karikázva" tarthatjuk a locsolótömlőt. Létezik gyorscsatlakozós tömlődobok és tömlőkocsik, melyekre feltekerhetjük az épp nem használt tömlőnket és praktikusan bárhová eltehetjük, vagy magunkkal vihetjük.

Meggyőződésünk, hogy üzletünk gazdag kínálata lehetővé teszi, hogy megtalálja az igényeinek tökéletesen megfelelő locsolótömlőt és hozzá csatlakozót, szórófejet, tömlőtartót!

Ha hasznosnak találta bejegyzésünket, kérjük ossza meg ismerőseivel. Köszönjük!